how-to-fix-dripping-faucets

Cu atât de multe stiluri diferite disponibile pe piață, este ușor să petreci mult timp alegând robinetul perfect. Odată ce l-ați cumpărat, ultimul lucru pe care îl doriți este ca acesta să înceapă să curgă. Robinetele care picură vă pot costa cheltuieli suplimentare inutile la facturile de apă și vor deveni foarte repede iritante.

În timp ce experții vă recomandă să vă supuneți anual unei verificări profesionale a instalațiilor sanitare, este posibil să încercați să remediați singuri, acasă, unele probleme minore. Acest ghid vă va explica pas cu pas cum să reparați un robinet care picură. Dacă acest lucru nu funcționează, atunci este probabil timpul să apelați la experți.

Înțelegerea sistemului dvs. de instalații sanitare

Există patru tipuri diferite de robinete pe care le puteți avea în casa dumneavoastră: tipul de compresie, care este echipat cu o șaibă, cartușul sau modelul cu manșon, discul ceramic și tipul cu bilă.

Șaiba de la robinetul cu compresie are rolul de a etanșa supapa, în timp ce un inel O îndeplinește această funcție la celelalte trei tipuri de robinete. Deoarece un robinet care picură sau curge este o problemă relativ minoră în majoritatea cazurilor, orice fel de robinet poate fi reparat, de obicei, folosind aceleași metode.

Pregătirea robinetului dvs.

Primul pas este să întrerupeți alimentarea cu apă de la rețea și să opriți alimentarea cu apă caldă de la rezervorul de apă caldă. Acest lucru vă va permite să lucrați la robinetul care picură fără a vă teme de producerea unui accident care ar putea duce la inundarea locuinței dumneavoastră.

Va trebui să fiți echipat cu o cheie și o șurubelniță cu cap plat, precum și cu șaibe de înlocuire dacă aveți un robinet cu compresie, deoarece acest lucru ar putea ajuta la remedierea problemei.

Următorul lucru pe care ar trebui să îl faceți este să îndepărtați partea superioară decorativă de la robinetul sau robinetul dumneavoastră, deoarece acest lucru vă va permite să efectuați orice modificări minore care îl vor împiedica să picure în viitor. Folosiți șurubelnița cu cap plat pentru a slăbi și a îndepărta șurubul intern care este atașat de partea superioară a mânerului decorativ.

Indentificarea problemei

De aici ar trebui să puteți să desfaceți tija robinetului și să o scoateți, ceea ce vă va permite să o examinați pentru a vedea dacă există deteriorări, coroziune sau uzură. Dacă puteți identifica orice problemă, aceasta ar putea fi cauza pentru care robinetul dumneavoastră picură. Tija este ușor de înlocuit, piesele potrivite fiind disponibile în magazinul de feronerie local. Facilitează găsirea pieselor corecte pe care va trebui să le achiziționați luând cu tine vechea tijă deteriorată, deoarece vei putea cere ajutorul unuia dintre angajați, care îți va arăta exact unde se află elementele necesare. în multe cazuri, șaiba sau inelul O-ring este cel care poate cauza problema. Scaunul șaibei este situat chiar sub tijă. Îndepărtarea și înlocuirea acestor piese ar putea remedia problema. Este important să vă asigurați că șaiba de înlocuire sau inelul O pe care îl utilizați – în funcție de tipul de robinet instalat în casa dumneavoastră – este de dimensiunea corectă. După ce ați îndepărtat șaiba, o puteți folosi pentru a determina dimensiunea noilor elemente pe care trebuie să le cumpărați, luându-o cu dumneavoastră la magazin, sau puteți investi într-un pachet multiplu de șaibe sau inele O-ring-uri de diferite dimensiuni. Aceste pachete costă doar puțin mai mult și pot fi utile dacă nu sunteți sigur de dimensiunea de care aveți nevoie.

Testarea robinetului

Acum puteți reasambla robinetul, în ordinea inversă celei în care l-ați demontat. Testați robinetul pentru a verifica dacă mai picură în următoarele câteva ore, deoarece este posibil ca simpla curățare a elementelor interne și înlocuirea unor piese mai vechi să fi remediat problema. Dacă constatați că robinetul dvs. continuă să picure în timp, cel mai bine ar fi să apelați la un instalator profesionist pentru a investiga în continuare.

4.4/5 - (5 votes)
7 raspunsuri
 1. Dragoș Mayer says:

  Eu am avut această problemă și am reușit să o rezolv cu ajutorul acestui ghid detaliat. Recomand cu încredere!

  Răspunde
 2. Lavinia says:

  Eu am folosit aceleași metode și au funcționat perfect! Nu mai am scurgeri la robinetul meu. Recomand cu încredere!

  Răspunde
 3. Sebastian says:

  Eu am avut mereu probleme cu robinetele care aveau scurgeri, dar acest ghid m-a ajutat să le repar în mod eficient. Recomand cu încredere!

  Răspunde
 4. Adelina says:

  Îmi pare rău că nu am văzut acest ghid mai devreme. Am avut probleme cu o scurgere la robinetul meu și nu știam cum să o repar. Voi încerca sfaturile din acest articol. Mulțumesc pentru recomandare!

  Răspunde
 5. Marian Adam says:

  Acest ghid este excelent! M-a ajutat să repar robinetul cu scurgeri fără a apela la un specialist. Mulțumesc pentru sfaturi!

  Răspunde
 6. Amalia Camelia says:

  Sunt foarte bucuroasă că acest ghid a fost de ajutor pentru mulți oameni. Este o soluție economică și practică să repari robinetele cu scurgeri în mod independent. Recomand cu încredere!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tot continutul este protejat de drepturile de autor. © 2015-2021. DesfundareCluj.ro